Persbericht

Nieuwe productlijn vervangingsonderdelen voor oudere CLAAS machines.

CLAAS SILVER LINE
Harsewinkel, 19 november 2021. CLAAS biedt per direct een nieuwe en speciaal ontwikkelde productlijn vervangingsonderdelen aan voor oudere CLAAS machines die niet meer zo intensief worden gebruikt als nieuwere machines.

Vervangingsonderdelen zijn essentieel voor landbouwmachines die topprestaties leveren. Door de jaren heen zullen ten gevolge van onderhoud, slijtage of reparatie onderdelen moeten worden vervangen. Vervangingsonderdelen zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de volledige levenscyclus van een machine. Een groot aantal landbouwers en ook sommige loonbedrijven blijven echter gebruikmaken van oudere CLAAS machines voor de dagelijkse werkzaamheden. In de regel worden aan deze oudere machines echter minder hoge eisen gesteld en worden ze dientengevolge minder zwaar belast. De levensduur van ORIGINAL standaardonderdelen ligt dan ook vaak hoger dan de verwachte resterende levenscyclus van de betreffende machine. De bereidheid van onze klanten om in deze oudere machines te investeren neemt dan ook verder af naarmate de leeftijd van een machine vordert. CLAAS speelt hierop in door het assortiment CLAAS ORIGINAL vervangingsonderdelen verder uit te breiden.


Breed assortiment opnieuw verder uitgebreid

Het merk CLAAS ORIGINAL staat voor vervangingsonderdelen, accessoire producten en bedrijfsstoffen voor CLAAS machines. Dit assortiment wordt gecompleteerd door CLAAS FARM PARTS, een onderdelen- en accessoireprogramma voor overige landbouwdoeleinden dat merk- en brancheonafhankelijk is. Het CLAAS ORIGINAL assortiment omvatte tot dusver al de beide lijnen PREMIUM LINE en REMAN LINE. CLAAS PREMIUM LINE richt zich vooral op klanten die vanwege de hoge belasting van hun machines op zoek zijn naar absoluut betrouwbare oplossingen. De onderdelen van dit assortiment zijn dan ook uiterst slijtagebestendig. De REMAN LINE daarentegen vormt een prijsgunstige oplossing als alternatief voor nieuwe onderdelen, waarbij reeds eerder gebruikte onderdelen worden gereviseerd. Daarbij neemt CLAAS deze onderdelen na een 'eerste leven' terug en reviseert deze dusdanig dat zij kwalitatief voldoen aan onderdelen uit de serieproductie.

Dit bestaande portfolio van de CLAAS ORIGINAL familie wordt nu verder uitgebreid met de CLAAS SILVER LINE. Het SILVER LINE assortiment zal ongetwijfeld prijsbewuste klanten aanspreken met oudere CLAAS machines. Alle onderdelen van dit assortiment worden speciaal voor oudere series ontwikkeld en bieden daarmee een prijsgunstige oplossing voor onderhoud en reparaties die op de leeftijd van oudere machines is afgestemd. Desalniettemin worden deze onderdelen conform de beproefde CLAAS standaards getest en vervolgens op de markt gebracht tegen aantrekkelijke condities. Op dit moment behelst het CLAAS SILVER LINE assortiment zo'n 350 verschillende onderdelen uit de categorieën aandrijfriemen, filters en aandrijfkettingen. Aan verdere uitbreiding van het SILVER LINE assortiment wordt op dit moment intensief gewerkt.

Het CLAAS SILVER LINE assortiment is via de CLAAS PARTS shop en CLAAS dealers leverbaar in Nederland, België, Bosnië, Duitsland, Frankrijk, Kroatië, Oekraïne. Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Slovenië en Zwitserland.

Het CLAAS SILVER LINE assortiment is via de CLAAS PARTS shop en CLAAS dealers leverbaar in Nederland, België, Bosnië, Duitsland, Frankrijk, Kroatië, Oekraïne. Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Slovenië en Zwitserland.